Τα άρθρα μου στο facebook

Τα άρθρα μου στο Facebook

Κορονοϊος και βόλεμα.
Αυτές τις μέρες που ζούμε παρέα με τον κορονοϊό ακούω συχνά ανθρώπους να έχουν ζοριστεί, φοβίες έχουν φουντώσει,αίσθημα εγκλωβισμού διάχυτο, ψυχαναγκασμοί με καθαριότητα και υγιεινή επίσης, μοναξιά στα ύψη, καταθλιπτικές και αγχώδεις συμπεριφορές δηλώνουν παρουσες και πολλά άλλα. Αυτά όμως όταν τ' ακούω δεν ανησυχώ τόσο, σκέφτομαι πως είναι μια ακόμη φάση στη ζωή κάποιων που και υπό αλλές συνθήκες στο παρελθόν βίωσαν κάτι παρόμοιο. Κάποιοι θα δώσουν χρόνο στο εαυτό τους, καποιοι θα ζητήσουν βοήθεια, όπως και να'χει αυτά θα περάσουν. Αυτό όμως που μου έχει προβληματίσει είναι κάτι που ακούω τόσο από ενήλικες όσο και από εφήβους....... το πόσο καλά είναι, πόση ηρεμία επικρατεί σπίτι και πόσο ευχαριστημένοι είναι από την φάση αυτή. Σαφώς και καποιοι, ΛΙΓΟΙ, όντως το βιωνουν έτσι για διαφόρους λόγους, και είναι αξιοζήλευτοι... εγώ όμως σκέφτομαι αυτούς που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι έτσι.....σκέφτομαι αυτούς που ο κορονοϊος τους βόλεψε και στάθηκε μια ωραιότατη δικαιολογία για να μη χρειάζεται να κάνουν καμία προσπάθεια, σκέφτομαι αυτούς που βολεύτηκαν σε μια προσωρινη πραγατικότητα που δεν απαιτεί προσπάθεια για κοινωνικες επαφές, για επικοινωνία, για μοιρασμα, για αντοχή στις καθημερινές ματαιώσεις και αποτυχίες, σκέφτομαι αυτούς που είναι ήρεμοι γιατί κανείς δεν απαιτεί πια από αυτούς ούτε οι ίδιοι από τον εαυτό τους να βρούν δουλεία και ν' αντέξουν σε αυτήν ή να έχουν φίλους, που δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν να φροντίσουν τον εαυτό τους για να έχουν τη βασική κοινωνική αποδοχή, σκέφτομαι αυτούς που δεν κάνουν καμία προσπάθεια γιατί απλά αυτές τις μέρες δεν χρειάζεται, δεν απαιτεί κανέις τίποτα. Να εχουμε στο μυαλό μας λοιπόν και αυτούς που ήρεμοι όλη μέρα βλέπουν τηλεόραση ή πάιζουν παιχνίδια, όχι επειδή είχαν βαθιά ανάγκη για ξεκούραση και "ταβανοθεραπεία", αλλά γιατί ασυνείδητα βρήκαν μια καλή ευκαιρία να κουκουλώσουν την όποια αδυναμία τους και αίσθηση ανικανότητας, τη μοναξιά τους, την έλλειψη εσωτερικών κινήτρων και τελικά το φόβο να τολμήσουν να ζήσουν !!!!
...

View on Facebook

"Δεν μ' αρέσει να δουλεύω με ερωτευμένους. Ίσως γιατί τους ζηλεύω- κι εγω ο ιδιος λαχταρώ να μαγευτώ.Ίσως πάλι γιατί ο έρωτας και η ψυχοθεραπεία είναι μεταξύ τος ασύμβατα.Ο καλός θεραπευτής πολεμάει το σκοτάδι και ζητάει το φως, ενώ ο έρωτας συντηρείται από το μυστήριο και καταρρέει μόλις αρχισεις να τον εξετάζεις σχολαστικά. Κι εγώ σιχαίνομαι να γίνομαι ο δήμιος του έρωτα".
Ίρβιν Γιαλομ

Αφιερωμένο σε οσους εχουν ζήσει αυτην την κατάρρευση του έρωτα αλλά και την απελευθέρωση που φέρνει το φως μέσα στην ψυχοθεραπεια!!!
...

View on Facebook

www.pinterest.com/pin/159526011776835336/
Η κατάθλιψη στις γιορτές είναι κάτι που αφορά πολλους από εμας και για πολλους διαφορετικους λόγους. Η παραπάνω γελοιογραφία όμως μιλαει για κατι σημαντικο, την "ΠΙΕΣΗ", για την πίεση που ασκούμε κι εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας μέσα στις γιορτές:
Πίεση να περάσουμε ωραία,
Πίεση να περάσουμε πιο ωραία από πέρυσι,
Πίεση να μη μας βρει ο καινούριος χρόνος χωρις συντροφο,
Πίεση να μην είμαστε και να μη νιώθουμε μόνοι,
Πίεση να εχουμε χρηματα να ξοδεψουμε,
Πίεση να είμαστε και να νιώθουμε όμορφοι,
Πιεση από την ανασκόπηση των απωλειών της προηγουμενης χρονιάς,
Πίεση να συμβεί μέσα σε λίγες μερες ό,τι δε συνεβει στις ζωές μας τους 12 προηγούμενους μήνες......
Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι πως αυτά που μας θλιβουν και μας μαυρίζουν, κρατούν καιρό μεν και αυτό τα κάνει δυσβάσταχτα, ωστοσο, όλος αυτός ο δυσκολος καιρός διαγραφεται αυτόματα όταν έρθει η μέρα που αποκτησουμε ή καταφερουμε αυτό που τόσο έχουμε ανάγκη. Οπότε ας προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε, με όση ελπίδα και αισιοδοξία μας έχει απομείνει, στη μέρα αυτή που τόσο θελουμε να ερθει στη ζωή μας και όχι τοσο σε αυτές που ενδεχομενως ζούμε τώρα. Άλλωστε αυτά που ζούμε τώρα είναι που κάνουν εκείνη τη μέρα να φαντάζει ονειρεμένη!!!!
...

View on Facebook
View on Facebook

Είναι η ψυχοθεραπεια "φιλία επί πληρωμή" όπως πολλοί συνηθίζουν να νομίζουν???? Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Yalom "Το δωρο της ψυχοθεραπειας", στο οποιο απαντά στο ερωτημα αυτό με τον γλυκό αλλα και επιστημονικό τροπο που παντα τον χαρακτηριζει....επί της ουσίας εξηγεί πως η ψυχοθεραπεία δεν ειναι υποκατάστατο της ζωής αλλά γενική πρόβα για τη ζωή. ...

View on Facebook

Σεπτέμβρης...αγαπημένος μήνας!!!Εγώ, όπως και πολύ κόσμος τον θεωρούμε μήνα που ξεκινάει μια καινούρια χρονια καθώς τον ταυτίζουμε απόλυτα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οπότε μέσα σ' αυτόν απολαμβάνουμε τη δυνατότητα να βάλουμε νέους στόχους, να κάνουμε νέα όνειρα, νέες επιθυμίες, νέα σχέδια και ίσως ακόμα και έναν νέο εαυτό.....Μία βοηθητική επισήμανση ....Ένας στόχος χωρίς σχέδιο λέγεται επιθυμία. Ένας στόχος με σχέδιο λέγεται νέα πραγματικότητα.Βάλτε στόχους και φτιάξτε οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να τους πραγματοποιήσετε λοιπόν...Να έχουμε έναν όμορφο και δημιουργικό Σεπτέμβριο!!!! ...

View on Facebook
View on Facebook

1 years ago

Θεοδωρα Βουτσινα, Ψυχολογος, ΜSc Συμβουλευτικη, Ψυχοθεραπεια

Θεοδωρα Βουτσινα, Ψυχολογος, ΜSc Συμβουλευτικη, Ψυχοθεραπεια ...

View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook

2 years ago

Θεοδωρα Βουτσινα, Ψυχολογος, ΜSc Συμβουλευτικη, Ψυχοθεραπεια

Θεοδωρα Βουτσινα, Ψυχολογος, ΜSc Συμβουλευτικη, Ψυχοθεραπεια ...

View on Facebook

ΚΑΛΗ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!! Με υγεια πάνω απ' όλα, αλλά και με μερικές ευχές ακόμα ....
"Άς γεμίσει η νέα χρονιά με μαγεία και όνειρα και καλή τρέλα. Ελπίζω να διαβάσετε μερικά σπουδαία βιβλία και να φιλήσετε κάποιον που πιστεύει ότι είστε σπουδαίοι και μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε τέχνη – να γράψετε ή να ζωγραφίσετε ή να χτίσετε ή να τραγουδήσετε ή να ζήσετε όπως μόνο εσείς ξέρετε. Και ελπίζω κάποια στιγμή μέσα στη νέα χρονιά να εκπλήξετε τον εαυτό σας."
- Neil Gaiman-

"Για να σου φέρει η νέα χρονιά κάνε κάτι καινούριο, κάνε μια κίνηση, όπως η πεταλούδα σκίζει το κουκούλι της! Κανε μια κίνηση!!!"
- Mehmet Murat Ildan-
...

View on Facebook

Η Ευτυχία είναι Επιλογή.
Παραθέτω μια απλά υπέροχη φωτογραφια που ανέβασε ένας συνάδελφος στη σελίδα του: Απολαύστε, ενθουσιαστείτε,χαρείτε με ό,τι έχετε, αυτό είναι μια επιλογή που την έχουμε όλοι, αρκεί μόνο να μπορούμε να την κάνουμε. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!!!

www.facebook.com/andreasdemetriouekpaideutikospsixologos/posts/1625130547613321👉 Η ευτυχία είναι επιλογή!

Καλημέρα!!!
...

View on Facebook

Μια ομορφη στιγμη της σημερινης μου ημερας ηταν μια φραση ενος καινουριου τατουαζ που μοιραστηκε μαζι μου μια εμπειρη πια θεραπευομενη....Remember to live.....Αφιερωμενο λοιπον σε ολους μας......Ευχαριστουμε για την υπενθυμιση. ...

View on Facebook

3 years ago

Θεοδωρα Βουτσινα, Ψυχολογος, ΜSc Συμβουλευτικη, Ψυχοθεραπεια

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Θεοδωρα Βουτσινα, Ψυχολογος, ΜSc Συμβουλευτικη, Ψυχοθεραπεια ...

View on Facebook

Μια μικρή ανανέωση για να καθόμαστε όλοι πιο άνετα..... ...

View on Facebook

Κι επειδή η εποχή απαιτεί να ονειρευόμαστε κιόλας και όχι μόνο να μοιραζόμαστε τα βαριά και δυσάρεστα συναισθήματα και σκέψεις...ελάτε να μοιραστούμε ένα όνειρο, αφήστε μία φωτογραφία ή μια λέξη να μιλήσει για εσάς. Το δικό μου, μακρινό όνειρο λέγεται Μπόρα-Μπόρα..... ...

View on Facebook